skip to Main Content

8092 Pátka

Sósér-dűlő, 0186/11 hrsz

E-mail címünk:

patwest2021@yahoo.com

+36 30 596 3111

Székesfehérvár Püspöki palota

Székesfehérvár, királyi város belvárosban, a Városház téren található a 18. század végén empire- és copf stílusban épült palota, ami a Szent István által építtetett Nagyboldogasszony bazilika helyén áll. Az épület saját nevezetessége, hogy otthont ad a körülbelül 40 000 középkori kódexet és ősnyomtatványt számláló Püspöki Könyvtárnak. Az palotakert egészen a Várkörúton található várfalig ér. A kert részben a középkori bazilika északi hajóját fedi, részben a bazilikához csatlakozó még feltáratlan kápolnákat és királyi épületeket rejti magában.
A Püspöki Palota közvetlen szomszédságában áll az Országalma és a Romkert, ami királyaink koronázási és temetkezési helye volt.

A „sétáló utcát” (Kossuth utca) felkeresni az év minden szakaszában érdemes, hiszen a kulturális látnivalók mellet hangulatos kávézók, éttermek és cukrászdák kényeztetik a kikapcsolódni vágyókat. A Városház tértől indulva az egyik irányba indulva a Virágórához, és a Vörösmarty Színházhoz juthatunk, a másik irányba pedig az Árpádfürdőhöz.

Nyáron a város ezen része tele van élettel, kisebb nagyobb színpadokkal, ahol kulturális és könnyűzenei műsorok szórakoztatják az arra járókat.

Országalma
Romkert
Virágóra
Vörösmarty színház
Árpád fürdő
Back To Top