skip to Main Content

8092 Pátka

Sósér-dűlő, 0186/11 hrsz

E-mail címünk:

patwest2021@yahoo.com

+36 30 596 3111

Az igazi szerelem felemel, és mindig többre sarkall…

“Az igazi szerelem felemel, és mindig többre sarkall. Lángra lobbantja szívünket és békét teremt az elménkben. Te ezt tetted velem és remélem, én is ezt tettem veled.”

(Szerelmünk lapjai c.film)

 

A keresztény szokás eredete, hogy Szent Bálint, Terni püspöke a 14. században a jegyesek és fiatal házasok védőszentjévé vált Angliában és Franciaországban. Ennek a szentről elterjedt egyik történet képezte az alapját.

 

Eszerint mielőtt keresztény hite miatt II. Claudius császár idején kivégezték, Bálint a hite erejével a börtönőre vak leányának visszaadta a látását. Mielőtt – a hagyomány szerint – február 14-én kivégezték, búcsúüzenetet küldött a lánynak, amelyet így írt alá: „A Te Bálintod.” Ez a Bálint-napi üzenetküldés eredetének leggyakoribb magyarázata.

 

A legenda szerint a püspök a szerelmeseket a keresztény szokások szerint megeskette egymással, köztük katonákat is, akiknek az akkori császári parancsok értelmében nem lett volna szabad házasságra lépni. (forrás: wikipédia)

 

Tudjuk, hogy nem csak ezen az egy napon szeretjük a párunkat, de a szép hagyományt követve, meglephetjük szerelmünket egy kis kikapcsolódással, amire a mai rohanó világban talán kevésbé figyelünk. A mókuskerékből kiszakadva, jó egy kicsit csak egymásra figyelni, és meghitten megélni a közös pillanatokat.

 

Szeretnénk egy Bálint napi csomaggal kedveskedni a hozzánk ellátogató pároknak. A PátWest nyugalmában, távol a várostól csak egymásra tudtok koncentrálni, reggel a madárcsicsergésre ébredni, a közös kávétokat vagy teátokat pedig a VIP részben lovainkat csodálva tudjátok elfogyasztani. Ugye tudjuk, hogy a romantika szó hallatán az első pár dologban ami eszünkbe jut benne van a „herceg fehér lovon” ;). Kávé, tea, csokoládé és egy üveg finom pezsgő bekészítésével szeretnénk még ünnepibbé tenni az itt eltöltött közös időt.

 

Ha pedig aktívan töltenétek a napokat íme pár romantikus program ajánló:

 

  • Bory vár: A Bory várat Bory János építészmérnök és szobrászművész tervezte és építette 40 nyáron át emléket emelve a hitvesi szeretetnek. Mi ez ha nem szerelem?:)

 

 

  • Csónakázó tó és Rózsaliget: Romantikus séták tökételes helyszíne, akár csónakázni is lehet, vagy a tó szomszédságában lévő Rózsaligetben megkóstolható a híres „savanyú víz”.

 

 

Várunk minden pihenni, és romantikázni vágyó párt, most 10% előrefoglalási akcióval, ha közvetlen nálunk foglalsz!

 

Back To Top